Torna el Festival Sopes del Món

14a edició del Festival Sopes del Món el 9 de març d'11h a 16h a la Plaça de la Remodelació.

INSCRIU-TE
sopa.png

Dissabte 9 de març al Prat de Llobregat

La 14a edició es realitzarà a la Plaça de la Remodelació del Barri de Sant Cosme d'11h a 16h.

El Festival de sopes del món va veure la llum a l’abril del 2008 amb molta il·lusió i molt de suport per part d’un número molt reduït de persones. Des d’aleshores, amb cada nova edició, el Festival anava creixent en quantitat i qualitat, sumant-ne persones del barri de Sant Cosme, de la ciutat del Prat de Llobregat i d’altres municipis de Barcelona.
El Festival de Sopes del Món del Prat és una excel·lent oportunitat per a conèixer i apreciar la diversitat cultural dels diferents països i regions del món. Els aliments són una part fonamental de la cultura d'un lloc i la seva preparació i consum estan intrínsecament lligats a les seves tradicions, història i estil de vida. En organitzar un festival de sopes del món, es poden mostrar les diferències i similituds entre les diferents cultures i crear un espai per al diàleg intercultural.
A més, la inclusió d'una perspectiva integradora de cultures en el festival de sopes del món pot fomentar la tolerància i el respecte cap a les diferències culturals. En degustar les diferents sopes, els participants poden tenir una experiència sensorial que els permeti entendre i valorar les diferents formes en què es preparen els aliments en diferents parts del món. Aquesta experiència pot generar un major interès i curiositat per altres cultures i la seva gastronomia.
D'altra banda, el festival de sopes del món pot és una oportunitat per a secundar i promoure la inclusió social i la diversitat en la comunitat local. En convidar a participants de diferents cultures i comunitats, es pot crear un ambient inclusiu i acollidor que fomenti el diàleg i la integració.

Què és?

Seguint la Carta Europea de festivals de Sopes del Món, és un festival gratuït, que té lloc al carrer, perquè vol reivindicar l'espai públic com a espai de construcció cultural comunitària.

Participa

Si tens més de 10 anys* i coneixes una deliciosa sopa, i vols que altres persones la gaudeixin, participa al concurs de sopes. Podràs guanyar fantàstics premis!!

Les receptes casolanes del barri!

Entitats i col.lectius com l'Associació de Salvadoreños en Cataluña, la Comunitat Islàmica del Prat, Grup Infantil Sant Cosme, Centro Extremeño Ruta de la Plata, Amics de Sant Cosme, Asociación Cultural Riebapua, la Banda de Música del Prat, Tum tum Prat, la Colla Castellera del Prat, Les escarxofes del Prat, Les Dones sàvies, l'Associació Cultural Calí, i moltes més, que han omplert de sabors i colors cadascuna de les edicions pasades. Als voluntaris, joves, adults i grans, pratencs i pratenques que ho han fet possible. Als nostres col.laboradors i patrocinadors...

Formulari de participacióCompra d'entrades

Els Premis

En aquesta 14a edició del festival de sopes del món del Prat 2024, contarem amb els següents premis i categories.

La més elaborada

Serà la sopa més ben produïda, preparada i transformada. L’esforç, el treball i l’amor seran molt valorats.

La més sabrosa

En aquesta categoria el jurat valorarà quina sopa ha causat més plaer als òrgans del gust i l’olfacte.

La més innovadora

El Jurat observarà i premiarà aquell plat de sopa que introdueix quelcom de nou.

Premis del públic

LA “SOPA DEL MON DEL PRAT” Serà la sopa més votada pel públic assistent i LA SOPA MÉS ENGALANADA serà la sopa que estigui acompanyada per una millor decoració o vestuari.

La Sopa freda més espectacular.

La Sopa freda més espectacular. El Jurat triarà la sopa freda més sabrosa, ben elaborada i original.

L’autèntica gastronomia de proximitat amb receptes dels veïns de Sant Cosme

El Festival de Sopes del Món és un espai participatiu, en el qual, a través d’una mostra gastronòmica que dóna visibilitat a les diferents cultures i col·lectius del barri, es fomenta la coneixença mútua i la cohesió social tot donant una visió positiva de la diversitat com a element enriquidor.

Com funciona?

A continuació us detallem informació general de per a poder participar al Festival Sopes del Món.

IMPORTANT: PER RAONS DE SALUT LES SOPES NO PODEN PORTAR OU

Bases per participar

Cuina la teva sopa i porta-la, ja calenta, al lloc de celebració a les 10.30h del matí, la mantindrem calenta. A les  10.40h començarà el tast del jurat tècnic i a les 12h el tas popular.

 

Com cada any comptarem amb jurats que conformen el panorama gastronòmic del Baix Llobregat

Per què tothom pugui tastar la vostra sopa, porteu una quantitat mínima de 5 litres, cal que poreu un colleró per servir-la.

L’organització assumeix el cost dels ingredients fins a 20€, amb la presentació del tiquet de compra. Només amb la presentació del tiquet real.

Per poder-te inscriure només cal que emplenis el Formulari des del botó INSCRIU-TE ubicat a l’inici de pàgina.

Podeu trucar al teléfon 623576525 i us informarem

Pots venir de públic i tastar les sopes que et vinguin de gust i gaudir del festival amb les activitats que es duran a terme.

Omple el formulari i
participa

Vols compartir la teva recepta? Omple el formulari i participa a la 13a edició del Festival Sopes del Món.
No t'oblidis d'indicar-nos l'ORIGEN de la sopa.

I am raw html block.
Click edit button to change this html